Avem plăcerea să vă invităm vineri, 30 septembrie începând cu orele 19 la vernisajul expoziției pop-up Inter-Exterior, organizată în clădirea de ateliere UAP din Str. Biserica Amzei 7-9. Pentru Noaptea Albă a Galeriilor, Claudiu Cobilanschi, Sergiu Doroftei, Alina Marinescu, Ioana Nicoară și Ionuț Zevideanu vor transforma holurile și subsolul clădirii în spațiu expozițional dedicat imaginației și ludicului.
Artiștii au fost invitați să descopere clădirea și să se joace pe holuri, curte interioară, subsol, integrându-și lucrările printre beton, umezeală, rugină de Noaptea Albă a Galeriilor. Expoziția va putea vizitată și sâmbătă și duminică între 12.00-18.00, odată cu deschiderea atelierelor de artiști din clădire.
Clădirile UAPR se află presărate prin centrul Bucureștiului și adăpostesc zeci de ateliere, cu o gamă variată de vârstă, notorietate sau practici artistice. Deși adânc înrădăcinate în mentalul colectiv al profesioniștilor din artă (fie prin curiozitate, râvnire sau zvonuri), aceste spații de creație din clădiri de patrimoniu și zone istorice ale orașului sunt rareori vizibile și accesibile nu numai publicului larg, dar într-o mare măsură și celui de specialitate. Evenimentele au ca scop discuția despre atelierul artistului și cât este acesta de important în creația operei sale.
Expoziția pop-up Inter-Exterior face parte din proiectul omonim al Asociației Nucleu 0000 ce se va derula între 30 septembrie și 23 octombrie. Acesta propune familiarizarea atât a publicului de specialitate cât și a celui larg cu clădirile și atelierele de artiști ale UAPR din centrul Bucureștiului, prin organizarea a 2 expoziții, o conferință și ateliere deschise în clădirile din Piața Amzei și Șelari.
Proiect este organizat de Asociația Nucleu 0000, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri media:
Propargarta, Vice.com, Spotmedia, IQ ADS, SMARK, Revista Zeppelin, Revista Arta, Radio Romania Cultural, Modernism.ro, Zile și Nopți, Daily Magazine, Ziarul Metropolis, Feeder, DigitizArte, Revista Atelierul, Munteanu, Igloo 
Back to Top