De la Neacșu la AR este un proiect multimedia care folosește animație 3d și 2d, sunet și realitate augmentată pentru a ilustra poeme sau fragmente de proză scrise de 15 autori contemporani.
Proiectul celebrează 500 de ani de la primul document scris atestat în limba română, Scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung, punând accentul pe creația scrisă contemporană. Ansamblul se deschide cu o introducere la o relectură a Scrisorii lui Neacșu, semnată de către Dan Alexe.

https://reniform.ro/de-la-neacsu-la-ar/
Animații de Sergiu Negulici și Ioana Nicoară
Intervenții sonore de Makunouchi Bento
AR implementat de Augmented Space Agency
Realitatea augmentată (denumită simplu și ”AR”)  presupune plasarea într-un spațiu real, redat instant prin camera foto a smartphone-ului, a unuia sau a mai multor obiecte virtuale, digitale, bidimensionale, precum video-urile scurte care pot rula activate de o imagine aflat pe un plan, sau tridimensionale, mișcând în spațiu, oferind privitorului ocazia de a se roti în jurul obiectului sau chiar de a interacționa cu acesta. Obiectele virtuale sunt ”legate” de imagini grafice bidimensionale, care, odată recunoscute de aplicație, dezvăluie latura augmentată. 
Proiectul este organizat de către Reniform Production împreună cu Fundația Triade, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), având ca parteneri Primăria Câmpulung și Revista Arta. 

Back to Top